Ağızda dağılan un kurabiyesi
Aynen bu isimle aradım googleda:) çünkü daha önce yaptıklarım istediğim gibi olmamıştı söyle beyaz ve ağızda dağılan bir kurabiye istiyordum buldum

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı pudraşekeri
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
Hazırlanması:
  1. Yumuşamış margarini ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra sıvıyağı ilave edin ve tekrar güzelce karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  2. Daha sonra hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparıp iki elinizin parmaklarıyla rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
  3. Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde (fırına göre 15-17 dk.) pişirin. Soğuyunca pudra şekerine bulayın.
isterseniz piştikten sonra dondurucuya da atabilirsiniz. misafir geldiğinde çıkarıp  100 derecede ısınmış fırına sürmeniz yeter yada sabahtan çıkarırsanız 1 saate kalmıyor yenilebilir hale geliyor...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

müsadenle tarifini alıyorum.günümüz varda onun için yapacağım .umarım dediğin gibi güzel olur.yarın günde yapılan yorumları yazarım .teşekürler....