Buzdolabı böreği

yine tam benlik bir tarif bir gün önceden yapılıyor netten alıntıdır
Buzdolabı böreği
MALZEMELER:
3adet yufka
5 adet patates
2 yumurta
1 dilim beyaz peynir
yarım su bardağı sıvıyağ veye tereyağ
bir tutam maydonoz

ÜSTÜ İÇİN:
1 yumurta
rende kaşar
çörekotu ve susam

YAPILIŞI:
1- Patatesler haşlanır ve rendelenir.
2- Yumurta peynir yag karıştırılır patateslere ilave edilir. Maydonozlar ince ince doğranır. Harca eklenir ve karışırılır. Tuz ilave edilir.
3-Yufka düz bir zemine serilir. Hazırlanan harç yufkanın üstüne yayılır. İkinci yufkada yerleştirilir. Harç yayılır. Yufka ve harç bitince uucundan başlanarak rulo şeklinde sarılır. Büyük bir rulomuz oluşur. Ortadan ikiye kesilir. Buzdolabına koyulur
4- En az 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Hatta 1 gece önceden yapılırsa daha iyi olur. Pişirmeden önce dilim dilim kesip üstüne yumurta ve kaşarı sürüyoruz ve üstüne çörekotu susam serpiyoruz. 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: