Ev yapımı bulyon

Et suyu bulyon

· Çorbalık tavuk veya kırmızı et
· Su
· Tuz, tane karabiber,kimyon,köri,
· Defne yapraği, biberiye,maydonoz,kereviz yaprağı(Ben bunları eklemedim)
Karanfil, kekik,
· Bütün soğan,havuç,patates

1. Bütün malzemeler düdüklüye veya tencereye konur.
2. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su eklenir ve kapatılır.
3. Benim düdüklüm sinbo elektrikli düdüklü tencere ben 15 dak çorba programını seçiyorum yeterli oluyor fakat etliyse programı ona göre artırıyorum
4. Et suyu soğuyunca süzgeçten geçirilir ve buzluk kaplarına paylaştırılır Çorbalara yada yemeklere birkaç tablet atılır:))

Yapılışı;

Hiç yorum yok: