MALZEMELER:
2 su bardağı un+2 yemek kaşığı un tepeleme(dolu dolu),
2 su bardağı şeker,
1 paket margarin,
1 lt süt,
1 paket vanilya,
İçine
Tarçın ve fındık karışımı,
Üzerine bolca hindistan cevizi.
kürdan.
YAPILIŞI:
Önce bir pk.margarini ve unu tencerede eritip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Şekerimizi de ekliyoruz,karıştırıyoruz.Sütümüzü de azar azar ekleyip sürekli karıştırıyoruz.Koyulaşınca ocaktan alıp vanilyasını ilave ediyoruz ve blendırla -6-7 dk çırpıyoruz.Buzdolabında en az 6 saat,en çok 1 gece bekletiyoruz.(Ben akşamdan hazırladım,ertesi gün öğlene doğru yaptım.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder