Hindistan cevizi topları

MALZEMELER:

2 su bardağı un+2 yemek kaşığı un tepeleme(dolu dolu),
2 su bardağı şeker,
1 paket margarin,
1 lt süt,
1 paket vanilya,
İçine
Tarçın ve fındık karışımı,
Üzerine bolca hindistan cevizi.
kürdan.

YAPILIŞI:

Önce bir pk.margarini ve unu tencerede eritip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Şekerimizi de ekliyoruz,karıştırıyoruz.Sütümüzü de azar azar ekleyip sürekli karıştırıyoruz.Koyulaşınca ocaktan alıp vanilyasını ilave ediyoruz ve blendırla -6-7 dk çırpıyoruz.Buzdolabında en az 6 saat,en çok 1 gece bekletiyoruz.(Ben akşamdan hazırladım,ertesi gün öğlene doğru yaptım.)
Bir tabağa su koyuyoruz veelimiz suya batırdıktan sonra(bu çok önemli yoksa şekil verilmiyor.) muhallabimizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açıyoruz içine fındıklı tarçınlı içimizden koyup yuvarlıyoruz.Bolca hindistan cevizine bulayıp ortasına da kürdan batırıyoruz. (alıntı)

Hiç yorum yok: