Şeker hamurlu kurabiye

Evlenmeden önce mutfağın kenarından geçmemiş biri olarak "yine iyi başardım" diyorum kendii kendime ama eşiminde dediği gibi ya google olmasaydı:))) Normalden ziyade değişik şeyler denemeyi seviyorum güzel olursa ne ala ama bazen tutmuyor tabiki:))Şuaralar şeker hamuruna taktım şeker hamuruyla yaşpasta ve kurabiyerler gerçekten müthişşşş baksanıza şu güzelliğe bi ara yemeye kıyamadım izledim ve kendimle iftihar ettim:))) bu arada kurabiyeler zencefilli pekmezli tarçınlı. Şeker hamurunu ise bimde satılan haribo şekerlerini benmari usulu yumşatıp pudra şekeriyle yoğurdum sonra oklavayla açıp şekil verdim. Tabi burda anlattığım kadar kolay olmadı zahmetli ama çoook zevkli..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben de yapmak istiyorum ama tarifi tam tutturamamaktan korkuyorum oğlumun doğum gününe yapmak istiyorum şekilli kalıplar falan aldım da deneyecek tarif lazım birde tam ölçülü falan olması lazım...

eviminhuzuru dedi ki...

ben kendi adıma bunları yaparken zorlandım. Biraz el çabukluğu istiyor zamanla pratikleşir insan belki ama benim ilk ve son denemem oldu:) hazır şeker hamurları varmış onlardan alabilirsiniz dr oetkerin sitesine bakarsanız değişik ürünleri var süsleme glazürleri daha pratik eşimin doğum günü yaklaşıyor ben de değişik bir şeyler yapmak istiyorum Royal ıcıng yapımı var o daha pratik geldi bana ölçüleri daha net araştırırsınız belki.