maklube yaptım

Öncelikle 2 bardak pirinci ılık suda yarım saat kadar beklettim sonra güzelce yıkayıp süzdüm. Tencerede eti kavurdum güzelce. Üzerine pirinclerimin yarısını gezdirdim
onun üzerine daha önce kızarttığım halka halka patatesimi
onun üzerine kalan pirincimi
en üstede ben bezelye kuşüzümü dolmalık fıstık attım lezzet versin diye tuzunu ve suyunu ilava edip kapağını kapattım pilav suyunu çekince hazırdır:)
Dinlenince servis tabağına ters çevirdim
yanınada süzme yoğurt dereotu ve maydonuz karıştırıp üzerine nane ve kırmızı biber serperek haydari yaptım



4 yorum:

Kevser dedi ki...

elinize sağlık çok severim maklubeyi siz karışık yapmışsınız ben genelde sıra sıra yaparım gerçi şekli ne olursa olsun o muhteşem bi lezzet değil mi :))

mustafamert dedi ki...

ben ilk kez yaptım sonuç güzeldi. EVde sadece pilav yiyen bir çocuğum olunca herşeyden kattımki bari suyndan vitaminini alsın diye:) annelik işte.

Kevser dedi ki...

Anladımmm benimde iki tane kızım var ama şükür yemek konusunda sıkıntımız yok herşeyi yiyorlar bide yataklarında uyutmayı başarabilirsem herşey süper olucak :))

mustafamert dedi ki...

bizim beşikde süs olarak duruyor:) uyuduktan sonra yatırıyorum:)