Dilber dudağı tatlısı yapılışı - resimli anlatım

Görüntüsüde lezzetide hoş bir tatlı şerbetli olmasına rağmen çıtır çıtır hafif bir tatlı oldu. Yanındada dondurma olursa tam olur
malzemeler ;
1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, 1,5 kahve fincanı süt, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 fiske tuz, 1 çorba kaşığı sirke ve aldığı kadar un

Açmak için ; buğday nişastası

Dilber dudağı tatlısı içi için ; kıyılmış ceviz ve yumurta akı

Üstüne ; 100 gram tereyağı

Dilber dudağı tatlısı şerbeti için ; 2 su bardağı şeker, 1,5 bardak su
Yapılışı:
Şerbet için olan malzemeyi bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Önce hamuru için olan sıvı malzemeleri katıp karıştırıyoruz,ununu ve tuzunu ilave edip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir kıvamda olmalı, bu yoğrulan hamuru 10 küçük bezeye ayırıyoruz, her birini nişasta serperek küçük tatlı tabağı kadar açıyoruz. Her kata nişasta serpiyoruz, 10katlı hamuru önce elimizle biraz açıp sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Onları su bardağı ağzıyla kesiyoruz. İçine ceviz ve yumurta akı karışımını koyup dudak şekli verip tepsiye diziyoruz. Bir tavada eritip kaynattığımız margarin veya tereyağını tatlının üstüne kaşık yardımıyla döküyoruz. 170 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz (30-35 dakika da pişti.), soğuk şerbeti ılık tatlıya döküyoruz.

hamur 10 parçaya ayrılıp her parça servis tabağı büyüklüğünde açılır nişasta serpilip üst üste konulur

bu aşamada önce biraz elinizle hamura bastırarak açın sonra oklavayla açın



yakın çekim olduğu için büyük durmuş aksine çay bardağı ile kestiğim için küçük küçük oldular

Hiç yorum yok: