direk yapılışını vermek istiyorum biz 2 kişi olduğumuz için ben az yaptım siz malzemeyi artırabilirsiniz
öncelikle 200gr kadar mantarı yıkayıp yarım limon sıktığım suda 15 dakika kadar beklettim kararmasın diye Tavaya yağı koyuyoruz ince kıydığımız soğanı ekleyip biraz kavuruyoruz üstüne doğradığımız mantarları koyuyoruz kavuruyoruz
ayrı bir tencerede 1 su bardağı pirinçle pilav yapıyoruz ben bezelye ve kuş üzümüde kattım pilavıma sonra
3-4 tane patates haşlıyorum sıcakken içine biraz kaşar rendesi katıp püre haline getiriyorum süt ekleyerek püreyi biraz yumşatıyorum sonra borcamın altına kavurduğum mantarlarımı diziyorum üstüne pilavını en üstede patates püresini ekliyorum üzerine biraz daha kaşar rendeliyorum 250 derecede kaşarlar eriyip nar gibi kızarana kadar pişiriyorum
en son halini çekmeyi unutmuşum fırından çıktığında o kadar güzeldiki hemen yedik:) nette küçük güveçlerde yapıldığını gördüm o da hoş bir sunum olabilir
2 yorum:
Hmmm.. Çok nefis görünüyor. Ellerin dert görmesin
Teşekkür ederim Gülsüm hanım:)
Yorum Gönder