d tunik diktim:)

Daha önce sevgili lilibebekte görmüştüm. Yapılışını çok güzel anlatmıştı fakat olur mu olmaz mı bir türlü bir türlü dikmeyi denememiştim. Karşı komşum aynı modelin hazırını almış ve üzerinde gerçekten de çok güzel duruyordu. Komşumun modeli lilibekteki model ve betidesign deki modelleri karıştırıp kendime bir tunik diktim:) Gerçekten de bu kadar güzel duracağını tahmin etmiyordum.
Kumaşım tül parçası genelde bunları balkon kapılarına takmak için alıyor bayanlar:) Fakat öyle güzel tüller varki pazarda tül denmez kumaş resmen saten şifon organze krinkil ne bilim her çeşit kumaş pullusu dantellisi kadifesi.. Orası benim için bir hazine gibi:) ama havalar soğuduğundan beri gidemiyorum:(
diktiğim kumaş krem renkli tül değil süet gibi

Aslında hiç bir zorluğu yok dikdörtgen bir kumaştı şekilde görüldüğü gibi ikiye katladım ve tam ortasından V şeklinde yaka kestim. Kumaşın eni iki kolumu açtığımda dirseğimden biraz aşağıda.
Lilibebek kumaşa tam D şeklini vermiş ama ben biraz dökümlü olsun diye aşağıdan yuvarlak şeklinde kestim kumaşı ete ucunu diktim sonra yanlarını diktim sonra kol atını kestim ve kestiğim yerleri arka parçayla diktim yaka kısmınada kumaşımın parçalarından fırfır yaptım diktim. Öyle işte karşık mı oldu anlatabildim mi bilemedim ama:) umarım fikir olur. Üzerimdeyken çekemedim:( uygun bir kemer kemerle uyumlu eşarpla gerçekten çok güzel oluyor..

2 yorum:

bir demet hayat dedi ki...

çok güzel anlatmışsın gayet iyi anladım çokta güzel olmuş emeğine sağlık ama ben giyilmiş halinide görmek isterim açıkcası.selam ve dua ile

eviminhuzuru dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım inşallah en kısa zamanda çektirip ekliycem:)