Yetenek sizseniz iyki yeteneksizim

Çok şükür ki tv kirliliğinden uzak bir evim var. Yanlış anlaşılmasın televizyona değil televizyonun bizi kendisine esir etmesine karşıyım. Bence gelişen teknolojinin en güzel nimetlerinden televizyon ve internet malesef ki en çok kötüye kullanılan da yine televizyon ve internet. Bir insanın ilk işi sabah kalkar kalkmaz tv düğmesine basmaksa, izlemese de ondan çıkan sesle evini doldurmaksa, akşama kadar kılık kıyafet kombini izleyip akşamdan gece yarısına kadar dizilere ağlamak gülmek yada heyecanlanmaksa, Sevdiceğine gününün nasıl geçtiğini sormak yerine elinde kumanda maç skoru ve siyaset haberleri takip etmekse kusura bakmayın ama ben almayım böyle güzel bir aleti. Birde anlayamadığım baba salonda tv başında anne mutfakta tv başında ama çocuklar bizde dizi izlemek istiyoruz deyince git sen dersini çalış. Oldu canım. içerde bangır bangır tv sesi ellerinin altında faceboka giren en son model ceptelefonları sonra sızlanalım duralım bu çocuklar neden ders çalışmıyor neden sınavlarda başarılı olamıyor diye. Bence akşam evde tv kapalı olmalı çocuk dersini çalışıyorken anne ve baba kitap okumalı gazete okumalı en azından çocuk evde okuyan birini görmeli ve sessiz bir ortam olmalı. Ah ah neyse söyleyecek çok şey var ama umarım bu yaşam tarzını hayata geçiren ailelerin sayısı artar.
Birde şu yetenek programlarına şaşırıyorum meğer ülkemizde kafa üstünde hoplamak, iki kelimeyi bir araya getirememek, sözlerini bile anlayamadığımız şarkıları söylemek ne büyük yetenekmiş. Bir tane delikanlı çıkmış dansını izlemedim ama delikanlı daha cümle kurmayı bilmiyor. alkış üstüne alkış adam aaa diyor seyirci alkış kıyamet adam ıııı diyor seyirci alkış kıyamet. Öyle ki usta bir şairi çıkarsak sıkılacak oflayıp puflayacak ne diyor bu deyip salonu terkedecek duruma geldik. Eğer yetenek buysa bebekler daha yetenekli en azından agu diyorlar anne, mama, dede diyorlar:)
neyse olaya iyi taraflarındanda bakmak lazım en azından pek çok kişiye iş kapısı doğuyor. Zaten türkiyede işkur bir, acun ılıcalı iki. Hem onun kpss gibi bir sıkıntısı da yok:) medyatik bir tipin varsa yani sen ıııı deyince insanlar gülebilecekse işin hazır ya güzel bir dizidesin ya yemek programı yapıyorsun yada ne bilim bulur o bişiler:) Hele bide elin yüzün düzgünse yada alımlı bir kızsam tamam oldu bu iş...İşte yetenek diye ben buna derim
haksızsam kusura bakmasın hayranları bu benim fikrim saygım sonsuz ama sevgi ayrı bişey izlemiyorum oldu bitti:)

13 yorum:

Blogcu Sultan dedi ki...

canım o kadar çok haklısın ki günümü insanları okadar çok diziye ,yarışmalarına izlemeye kendini kaptırmış ki anlatamam artık ailecek otup sohbet dahi edilemeyecek duruma geldi bizim evde de akşamları tv kapalı olur sadece gündüzleri kuzularım çizgi film izlesin diye televizyonu tamamen kaldırmıyoruz ama akşam için kesinlikle yasak
bence çok güzel bir paylaşım olmuş
sevgilerimle:)

eviminhuzuru dedi ki...

Nekadar güzel sizinde kafanız akşamları rahat yani:)

Adsız dedi ki...

''Blogger anneler'den geldim, bende blogger anneyim beklerim''

Bayanguş dedi ki...

Blogger anneler'den geldim, ben de blogger anneyim beklerim. Etkileşmek dileğiyle :)

Derya dedi ki...

Ne kadar da doğru yazmışsın.. Maalesef bizim evin hali, sizin ki kadar şanslı değil.. Resmen bağımı haldeyiz desem, yalan olmaz hani. Hele de şu sözünü ettiğin yetenek programı yüzünden, eşimin evden çıkmadığını bilirim :) Şükür, o bitti diycem, diğer ve daha önemli fenomeni başlıyor ki, ondan hiç kurtuluşum yok.. Şimdiden beni ipotek altına almaya başladı: "Bak, Survivor başlıyor, dizi falan anlamam, ondan başkası yalan" :) Şaka gibi resmen :))

Filiz dedi ki...

blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim .)

eviminhuzuru dedi ki...

Derin bir aşk canım allah sana sabır versin ama inan evimize tv almış olsak eşimde bende tv başından kalkmazdık çünkü keyif veriyor ve insanı bağlıyor kendine:) Biz aslında bu tedbiri kendimiz için aldık:) İlk evlendiğimizde tv almayacaz deyince kimse inanmamıştı ve iddaya girmişlerdi ama çok şükür 3buçuk yıl oldu ve biz tv almadık elbette internetten takip ettiğimiz programlar var, dünyadan ve dizilerden tamamen bihaber değiliz:)sadece az izliyoruz.

eviminhuzuru dedi ki...

Filiz hanım bloguma hoşgeldiniz bende sizin blogunuza bakmak isterim fakat adresinizi bulamadım buraya yazarsanız seve seve ziyaret ederim..

Unknown dedi ki...

Final bölümünü oğlum ille de izlicem diye tutturup izlemeye dalınca aynı şeyi düşündüm inan ki :)
insan üzülüyor aslında,daha kaliteli şeyler yapılamaz mı diye de düşünmeden edemiyor..
Ne diyelim,sağlık olsun..
Muhabbetle..

eviminhuzuru dedi ki...

Keyif veren bir program çocuk ne yapsın büyükleri bile kitliyor ekran başına. Az izlesin olumsuz taraflardan etkilenmesin inşallah. Çocuklarımız güzellikler içerisinde büyüsünler..

kpsszede dedi ki...

Haklısın, ne diyebilirim ki...Ama bahsettiğin ideal aile yaşamını kurmak artık pek kolay olamıyor.Biz evde ne kdr özensek, bazı şeylerden çocuklarımızı korumaya çalışsak da, önünde sonunda dışarda, okulda çocuğun kafaı bu tür şeylerle karışıyor.
Ama seni ve eşini tebrik ediyorum, televizyon almama konusundaki sebatınız için...
Ayrıca bloğuma da bekliyorum:)

kpsszede dedi ki...

Ayrıca da 100. izleyicin oldum, iyi oldu:)

eviminhuzuru dedi ki...

sevgili kpsszede öncelikle ismin ne kadar hoş:) Pek çok kişinin derdi kpss. 100. izleyicimsin ilk izleyenim olduğunda çok heyecanlanmıştım şimdi ise 100 arkadaşım var inşallah güzelliklere vesile olur..