ev baklavası yaptım

Sanırım yavaş yavaş kendimi aşıyorum. Sürekli değişik birşeyler denemek istiyorum, aslında zaman bulsam yorgun vücuduma söz geçirebilsem daha neler yapıcam da:) İlgilenmek zorunda olduğum küçücük bir oğlum, bitirmem gereken ev işleri çalışmam gereken bir ders olunca yapacaklarım aklımda sıralanıyorlar sadece. Amma velakin yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyerek ellerimle açtığım baklavamın resmini gösteriyorum.
malzemeleri sevgili Cahide&Jibekin sayfasından aldım. Yeni keşfettim burayı resimli anlatımı yaptıkları herşey harika insanın iştahını açıyor. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim
Baklava hamuru malzemeleri (40cm. çapında yuvarlak tepsi için)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 3 silme su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
İçine serpmek için
  • 2.5 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için
  • 125 gr.tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Şerbet malzemeleri
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon(küçük boy limon)
  • Bir fiske tuz
ben yapım aşamasını resimleyemedim. Ellerimin unuyla telefona dokunamadım:)

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun

  • 36 parçaya ayırın

  • Her bir bezeyi yuvarlayıp,20 dakika kadar dinlendirin

  • Bezeleri 6′lı guruplar halinde açacağız.

  • Altı bezeyi fincan tabağı büyüklüğünde açıp aralarına bir tatlı kaşığı nişasta serperek üst üste dizin.

  • Elinizle hafif bastırarak hamuru biraz büyütün.Bunu yufkalar çabucak kaymasın diye yapıyoruz.

  • Daha sonra merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.Tepsiye yerleştirin.

  • 12 bezeye daha aynı işlemi uygulayıp tam ortaya bolca ceviz serpin.

  • 6 lı, 3 beze gurubunuda açıp cevizlerin üstüne yerleştirin.

  • ister baklava dilimi,ister kare şeklinde kesip eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını baklavanın üzerine gezdirin.

  • 160 derecede kızarana kadar pişirin. Isıyı düşük tuttum ki içi iyice pişsin diye

  • Baklava soğuduktan sonra şerbeti ocaktan ılınana kadar bekletin.Daha sonra dökün.

  • En az 4 saat bekleyen baklavamız servise hazır.

  • Gerçekten lezzetli bir baklava oldu 3 katta bir arasına ceviz koyup toplam 17 kat yaptım ben. hamurum arttı çünkü benim fırınım mini fırın tepsiside küçük ve kare. Şerbeti çektikten sonra üzerine fıstık döküp servis yaptım.
    hafta sonu  misafirlerime ikram ettim. Kumpir, peynirli börek, Haşhaşlı poğaça, galetalı poğaça 

    

    1 yorum:

    bırtutamkekik dedi ki...

    merhabalar:)
    ne hoş,ne hünerli bir sayfa bu böyle:)
    samimiyetiniz ile süslediğiniz sayfanıza bayıldım..
    seve seve takipteyim.
    bende sizi bekliyorum sayfama,arzu ederseniz tabiki..
    gönül dolusu muhabbetle..