Canım babam

Az önce çalan telefonumun ekranında canım babammm yazıyordu. Dinlediği bir şarkıda hüzünlenip bana şarkı dinletti konuşamadı kapattı. Evet canım babam yüreği tertemiz babam
aklından fikrinden kötülüğü zerre kadar geçirmeyen babam,
herkesin iyiliği için çırpınan babam
koskoca şehirde herkes tanır babamı Asım abisidir herkesin. Arkasından tek kelime kötü söz eden olmamıştır. Çalışırken yada okurken kimin kızısın dediklerinde babamın ismini söylediğimde herkes sen asım abinin kızımısın derdi büyük bir saygı duyarlardı mutlaka güzel bir anılarını anlatırlardı ve bende gururlanırdım. Arkadaşlarım severdi duygusal adam senin baban zeki bir insan derlerdi.
Canım babam ben onun asi kızıyım aslında sesim çok çıkardı evde halada 10 günlüğüne bile gitsem çıkar, en küçük olmanın verdiği bir şımarıklık galiba. Basit bir dizi yüzünden kumanda kavgası bile yapardım. O kurtlar vadisi izlemek isterdi ben kavak yelleri.
Benim riskli bir doğumun olmuş ya karın ölür ya çocuğun demiş doktorlar. Ankaraya götürmüşler yolda arabamız bozulmuş maaşının 2 katı masraf çıkarmış araba. Fakat beni kucağına aldığında unutmuş herşeyi öyle bir sevmiş ki odadaki herkes şaşırmış sanki 5. çocuk değilde ilk çocuğunu aldı kucağına diye:) Zaman geçti o minik kız büyüdü annesininde babasınında her anlarında yanlarında oldu. Sıkıntılarını paylaştı onlarla ağladı onlarla güldü şimdi yuvadan uçtu. Anneme ve babama 5 saat uzaklıktayım ama şükürler olsun ki içim rahat çünkü babam sağlıklı annem sağlıklı kimseye muhtaç değiller keyifleri yerinde huzurlular. Dünya telaşı bitmez elbette onlarında telaşeleri var Rabbim büyük dertlerden korusun Rabbim onların acısını bize göstermesin..Benim hayatımda 3 kahraman oldu babam abim ve eşim çok şükür ki eşim de babam kadar mükemmel..
Ey Allahım sevdiklerimizin acısını bizlere gösterme sevdiklerimizin kalplerine senin sevgini koy bizi dünyada da ahirettede  sevdiklerinin arasına al...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

BABALAR KIZLAR İÇİN ÖZEL OLUR DERLER BENDE KATILIYORUM BU SÖZE :)))

biraydamasalı dedi ki...

çok hüzünlendim sabah sabah...allah hiç bozmasın bu sevgiyi.babalarımız hayatımızdaki ilk erkekler ilk aşklarımız:)sevgiler

Tarkanın Annesi dedi ki...

ne harika yazmışsın biz kızların kahramanıdor babaları Allah kimseyi anne ve babasından ayrı koymasın

Unknown dedi ki...

amin amin amin.
yürekten katılıyorum dileklerine.
babalar önemlidir kahramandır benim kahramanım cennette.
allah uzun sağlıklı ömürler versin sizlere.

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

AMİİİNNN.. Ne güzel anlatmışsın. Bir evladın babasının adı ile duru duyması, toplum içinde başı dimdik yürümesi ne muhteşem bir duygu. Bunu yakından tattığım için çok iyi bilirim. Allah tüm sevdiklerini sana , seni de onlara bağışlasın.

eviminhuzuru dedi ki...

Amiiinn canım arkadaşlarım hepimiz ailelerimizin hep mutlu haberlerini alalım inşallah. Aylincim mekanı cennet olsun güzel babanın inşallah..

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah... blogger annelerden geliyorum sevgiler...