Tabakta lahana

Lahana sarmasını beceremeyen benim gibiler için ideal bir tarif. Tadı da görüntüsü de çok hoş. Gittiğim bir misafirlikte yemiştim. Masada pasta gibi duruyordu ve sonra dilimleyerek servis yaptı. Bildiğimiz lahana dolması aslında.

Lahana içini hazırlarken;
ince ince kıydığım soğanları yağda kavurdum biraz sonra salçasını pirincini ekledim biraz kavurdum. Karabiber, Pul biber, kuş üzümü, nane, köri,tuz ekleyip çok az su katıp içi biraz yumşattım.
küçük bir tavanın dibine lahana yaprağı döşedim üstüne içimi koydum onun üstüne tekrar lahana yaprağı döşeyip içimin etrafını kapattım. En üste salçalı su ve biraz nar ekşisi döküp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim. piştikten sonra ters tabağa ters çevirdim. Dilimleyip üzerine yoğurtla gayet güzel bir lezzet. Dediğim gibi aslında bildiğimiz lahana sarması ama ben ince ince sarmayı beceremiyorum nedense o yüzden bu sunum daha çok hoşuma gitti. Denemeniz tavsiye edilir.

7 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

SARAYDAN GELME BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK CANIM:))

eviminhuzuru dedi ki...

Çok şükür ki saaraylı torunlarıyız. Ne kadar zengin bir mutfağımız var

Derya dedi ki...

her ne kadar lahana ve ben birbirimizden pek hoşlanmasakta, senin bu yaptığın çok güzel göründü gözüme :)) ellerine sağlık canım..

Kardeşler Nikah Şekeri dedi ki...

Lahana sarmasının çok farklı ve bence çok pratik yolu..Sunum çok hoş..Elinize sağlık:)

eviminhuzuru dedi ki...

Evet gerçekten de çok pratik. Lahana sarmasını ben çok severim ama herkesinkini değil annem ve kayınvalidem gerçekten güzel yaparlar ben onlar kadar lezzetli yapamadım o yüzden bu yöntem hoşuma gitti:)

Yücel Eser Bandırmalı dedi ki...

Vazgeçemediğim bir tat.Ama sarmak çok zaman alıyor.Bunu deneyeceğim.Teşekkürler...

eviminhuzuru dedi ki...

ÖZellikle tek başınaysan sarmak iki katı zahmetli oluyor. O nedenle bu tarif idel canım:)