Sütlaç

Evlendiğim ilk sene bulmuştum  bu sütlaç tarifini. İlk denememdi ve gerçekten sonuç harikaydı. O gün bugündür bu tarifin dışına hiç çıkmıyorum:) Bazen fırında sütlaç yapıyorum bazen küçük kaselerde. Tadı da kıvamıda gerçekten çok güzel bu sütlacın. İlk kez deneyeceklere tavsiye edilir.
hazırlanışı
1.5 çay bardağı pirinci yıkayınız. yarım litre su ile ateşe koyunuz.Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişiriniz.1 litre Soğuk sütü ekleyiniz.1-2 defa karıştırıp kaynamasını bekleyiniz.Bu arada bir kasede 1 yemek kaşığı pirinç ununu, yarım su bardağı soğuk süt ile eziniz.Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyiniz(pirinç unu ılınmış olmalı).Dilerseniz nohut büyüklüğünde damla sakızını ilave ederek sakızlı olarak da hazırlayabilirsiniz.Pirinç ununu tencereye ilave ediniz, karıştırarak 5 dakika kadarpişiriniz.2.5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırınız ve 1-2 taşımkaynatınız.Sütlacı kaselere paylaştırınız.Soğuyunca üzerlerine tarçın serpiniz.
Eğer  çok şekerli sevmiyorsanız 2 subardağı şeker ekleyin.
Afiyetle..

4 yorum:

neslinin atölyesi dedi ki...

hiç de yapamam aslında tutturamam genelde tarifinizi deneyeceğim teşekkür ederim. blogger annelerden keşfettim blogunuzu sevgiler

eviminhuzuru dedi ki...

Hoşgeldin nesli Blogunu inceledim. Ne güzel şeyler dikmişsin maşallah nekadar güzel bir yetenek. Daha önce hiç mutfak tecrübesi olmayan biri olarak bu tarifi kullanıp başardım umarım sende tutturusun bu sefer.

gülnur dedi ki...

Merhaba. öncelikle elinize sağlık demek istiyorum. daha önce de sütlaç yapardım ama hep nişasta kullanırdım ve kıvamını tutturmak için bayağı uğraş verirdim. tarifinizi dün denedim. çok nefis oldu. misafirlerim de çok beğendiler. tarif için teşekkürler.

eviminhuzuru dedi ki...

Gülnurcum sonucun güzel olmasına gerçekten çok sevindim. Afiyet olsun inşallah..