Rulo katlı pasta

Geçen hafta misafirlerim vardı. Tatlı olarak resimdeki süslü pastayı yapmaya karar vrdim. Ne zamandır bloglarda görüyordum fakat bir türlü denememiştim. Gerçekten çok güzel görüntüsü olan insanın bir an kesmeye kıyamadığı bir pasta oldu:) Pastayı isterseniz pandispanyayla yaşpasta gibi isterseniz kedi diliyle de yapabilirsiniz. Ben sütlü irmik tatlısı yaptım. Bir gün öncesi muhallebimi hazırladım şeffaf folyo ile kalıbımı döşedim ve hafif ıslattım muhallebinin yarısını kalıba döktüm üzerine büsküvi döşedim biraz nescafedöküp muhallebinin yarısını döktüm. üzerini kapatıp dolaba koydum. Ertesi gün servis tabağına kalıbı ters çevirdim. üzerine kakaolu krem santi yaptım etrafına rulo katları döşedim. Üzerini ise bonibonlarla süsledim.
Misafirlerim gelmeden önce fotoğraflayabildiklerim. Masayı hazırladıktan sonrada çekmek isterdim ama telaşla unutmuşum. Bonibonları sondakika döküyorum çünkü erken dökersek sulanıyor.
Peçetelerimde bir gün önceden hazrılandı. Çiçekli peçete halkalarını kendim yapmıştım. Uğurböcekli bardaklarıma takım uğur böcekli peçete kullandım.

4 yorum:

Blogcu Sultan dedi ki...

pastan çok güzel olmuş canım ellerine sağlık

eviminhuzuru dedi ki...

Teşekkür ederim canım nihayet denemek kısmet oldu:)

muko dedi ki...

merhaba
eline sağlık çok güzel görünüyor

sevgiler

eviminhuzuru dedi ki...

Çok teşekkür ederim muko..