İlk MİM...

İlk MİM'im blog hayatına girmeden önce rastlamıştım bu mimlere "neki bu" demiştim kendi kendime. Blogumu oluşturduktan sonra ne olduğunu öğerenmiştim fakat bu zamana kadar ne mimlendim nede mimlemiştim. Bugüne nasipmiş. Sevgili arkadaşım Derinbiraşk bu güzel heyecanı yaşattığın için sana sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum ve seni kocaman öpüyorum:)

1) Yemek olsam ne yemeği olurdum?
Kebap olmak isterdim. Beyti mesela. Şık sunumuyla bol tereağlı. Yanında yoğurdu ve pilavı. Tadı damağınızda bir lezzet. 
2) Müzik aleti olsam hangisi olurdum?
Gitar!!! Bir bakmışsınız ayaklarınızı vura vura ritim tutuyorsunuz. Bir bakmışsınız duygu seline kapılmış gözlerinizden boncuklar damlatıyorsunuz. Genelde genç kesime hitap eden:) ama her yaştan insanın dinleyebildiği ve hemen her ortamda yer bulabilen bir müzik aleti. Bu yüzden gitar olmak isterdim.
toz pembe gitar

3) Araba olsam hangisi olurdum?
Nissan micra. Küçük şirin havalı. En olmayacak yerlere bile kolaylıkla park edilebilen tam bana göre bir araba olduğu için micra olmak isterdim. Siyah renk olacak ama duruşuyla şirin rengiyle asil olacak:)
4) Aylardan hangisi olurdum?
Eylül... Sevdiğimle yola çıktığımız ay. Ne çok soğuk ne çok sıcak. İçinizi ne zaman sıcak bassa duygu dolu bir bulutun bıraktığı damlalarla serinleyebileceğiniz bir ay.
5) Ayakkabı olsam hangisi olurdum?
Şık bir topuklu ayakkabı olurdum. Herkesin giymeye cesaret edemediği ama giyebileninde vazgeçemediği. Bazen canınızı yakan sizi yoran ama yinede herkesin dolabında mutlaka yerini alan bir ayakkabıdır. Üstelik öyle çarşı pazar hor kullanılmaz sadece özel ve güzel yerlerde giyilir.
Coonie. / Topuklu Ayakkabi Koseem. :D
Ama böyle sade değil mutlaka biryerimde taş yada fiyonk yada çiçek bişeyler olurdu herhalde:)

6) Kıyafet olsam hangisi olurdum?
Takım elbise olurdum. Her daim özenli tiril tiril bir takım elbise. İnsanın üzerinde takım elbisesi varken duruşu bile değişir. Erkekler ağır ve tam bir centilmen olurlar bayanlarda tam bir hanımefendi.. Gerçi içindekide biraz etkiler bu duruşu bazılarına ne giydirirsen giydir içerik boş olunca herşey boş..
 
7) Renk olsam hangisi olurdum? 
Karışık bir renk olurdum sanırım. Bir bakmışsın cıvıl cıvıl bir renk olmuşum. Bir bakmışsın karalar bağlamışım:) Ama gri olmazdım eminim soluk bir renk olmazdım. Hangi renk olursam olayım canlı olurdum siyahın da mavininde en canlısı...
8) Hayvan olsam hangisi olurdum?
Hayvanlarla pek aram yoktur uzaktan severim. Saygı duyarım yaşamlarına:) o nedenle hiçbiri olmak istemem ama eğer olacak olursam denizde bir midye yada istiridye olurdum. İçimde inciler saklardım. Hem karada vakit geçirdim birazda denizin altını görmüş olurdum:)
9) Şu an okuduğum kitabın 137. sayfasında neler var?
:)) Kpss hazırlık kitapları var önümde onunda 137. sayfası pek içinizi açmaz sanırım:)
aynı zamanda Mehmet Oruç'un  huzurun kaynağı aile kitabını okuyorum. Onunda 137. sayfasında ne çıktı bakın:(

Para ve şöhret dozunda, yerinde ve zamanında kullanılırsa faydalıdır. Kontrolüz kazanılan ve harcanan para Allahü teâlâyı unutturur. Bu şekilde elde edilen mal hakkında, Peygamber efendimiz, bir hadîs-i şerîfinde, “Geçen ümmetlerin herbirine fitneler verildi. Benim ümmetimin fitnesi, mal, para toplamak olacaktır” buyurdu. Başka bir hadîs-i şerîfte de, “Altına ve gümüşe köle olana la'net olsun!” buyuruldu.

BİTTİ
Sevgili arkadaşım DERİNBİRAŞK'a teşekkürlerimi gönderiyorum. Bu güzel duyguyu ilk olarak kendisi yaşattı bana..
bende ohaldeee TokidekiSes'i, Semayı ve Fincanteyzeyi mimliyorum:)

7 yorum:

Blogcu Sultan dedi ki...

canım çook teşekkür edrim benide unutmayıp mimlediğin için elbette cevaplarım ama şu aralar yanımda babannem olduğu için blogla pek ilgilenemiyorum fırsat bulduğum en kısa zamanda cevaplarım
renk konusunda da aynı düşüncedeyiz bende canlı bir renk olmak isterdim:)
sevgiler

Fincan Teyze dedi ki...

Sevgili arkadaşım, senin gibi benimde il mim'im oldu. Teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle...

Derya dedi ki...

Canım benim, rica ederim, ben de seni çok öpüyorum..

Bu arada, yanıtlarına bayıldım ancak, beyti dedin, beni bitirdin.. Olmaz ki, gecenin bu saatinde bu yapılmaz ki.. Off offf.. Çok canım çekti :)))

eviminhuzuru dedi ki...

:) sorma beytiye iskendere olan sevdamı. Sanki her öğün olsa yerim gibi geliyor:) Birgün biyerlerde birlikte yeriz belki..

Fincan Teyze dedi ki...

sayende ilk mimimi yayınladım. teşekkür ederim
http://fincanteyze.blogspot.com/2012/04/ilk-mim.html

Mehlika Yıldırım dedi ki...

çok eğlenceli bir mimmiş bu =)evet kesinlikle takım elbisenin yeri ayrıdır =)

eviminhuzuru dedi ki...

Evet yanıtlarken bende eğlendim. Lise yıllarında yaptığımız anketlere benzetmiş Derinbiraşk gerçektende öyle:)