D bluz diktim

Havaların ısındı ve artık salı pazarına her hafta gidebiliyorum:) Parça perde kumaşları satan bir bayan var 1 - 5 - 10 liraya harika kumaşlar satıyor. Hepsi değerlendirilebilir türden. Eskiden 1 liraya koca koca parçalar alabiliyorduk ama bu sene zam gelmiş:) 1 liraya küçücük ve yoğun defolu parçaları satıyor. 1 liraya tek işe yarar bu parçayı buldum. Siyah güpür kumaş üzeri gri simli güneşin altında pırıl pırıl duruyordu kendisine doğru koştum ve hemen aldım:) Aslında örtü dikerim diyordum ki nette gezince bu güzel model geldi aklıma ve hemen diktim 5 dakikada özel günlerde giyebileceğiniz üstelik 1 liraya mal olan gayet şık bir bluz.
Nasıl yaptığıma gelince. Ben belden biraz aşağıda olsun istedim siz isterseniz daha kısa yada daha uzun yapabilirsiniz. Boyu ayarlayıp kumaşı enine ikiye katladım. Kumaşı D şeklinde kestim tam ortasında V yaka oyuntusu yaptım. Üzerime giyip kol altından iğneledim bedenime göre. Sonra iğneledim yerlerden 5cm kadar el ile diktim. Kenarlarını ütüledim ve yine el ile diktim zaten kumaş dantel olduğu için makine dikişine gerek yok el dikişi belli bile olmadı. Yakasını kıvırıp el ile diktim bitti...

Nasıl olmuş?? Aslında resimde olduğundan daha sönük duruyor:(

7 yorum:

halime dedi ki...

1 liraya bu nkadar şık bir bluz:))ellerine sağlık çok şık olmuş.
2 yıl önce yiğenimin düğünün vardı kıyafet aradım istediğim ğibi nbirşey bulamadım.salı pazarından aldığım dantel kumaş vardı ondan kendime elbise yaptım hemde 1 liraya kimse inanmamıştı:)))))
keyifli ğünlerde ğiy canım...

Blogcu Sultan dedi ki...

bayıldım çok güzel olmuş iyi günlerde kullan
sevgiler:)

eviminhuzuru dedi ki...

Sevgili halime senin elbiseni de çok merak ettim şimdi. Demekki şık olabilmek için markalara uçuk rakamlar vermeye gerek yokmuş:)
Tokideki ses teşekkür ederim canım.

Adsız dedi ki...

elinize sağlık çok güzel olmuş,dikiş dikenler için pazar gibisi yok,metreyle satılan kumaşlar pahalı geliyor bana pazarı bildiğim için

fuska dedi ki...

aynı modelin penye olanından bende var.ama bu mükemmel olmuş. çok zarif. özel zamanlarda ne giyeceğim diye düşünmeye gerek yok. böyle kumaşlardan alıp renk renk dikmek lazım. deli kızın çeyizi hep bir örnek demişler :))

eviminhuzuru dedi ki...

Fuska penye kumaş bulsam bende dikmek istiyorum makine dikişi istemediği için, hemde penye atmadığı için, kenar derdi de yok renk renk dik ve evde rahatça giy:)

dakikadanonce dedi ki...

çok şık bir bluz olmuş. Yapabilince sonra insan o uçuk rakamlı kıyafetlere dikebilirim gözüyle bakıyor değil mi?