adı şam tatlısıymış revani tatlısı gibi aslında ama daha bol irmikli ben daha çok sevdim
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağu toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
kabartma tozu
Şerbeti İçin Gereken Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
ilk önce 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı tozşekeri derin bir kapta çırpıcıyla çırpalım. Sonra sıvı yağ ekleyelim içine un , irmik ve karbonatı ekleyip karıştırmaya devam edelim. kek hamurundan biraz koyu bir hamur elde ettiğimizde yağlanmış fırın tepsisine dökerek üzerine soyulmuş fındık yada tuzsuz fıstıkları dizelim. önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 40-50 dakika kadar pişirin. Dikkat edin üstü ve altı eşit kızarsın , yanmasın. tabi şam tatlısının alt rengi biraz daha az kızarmış rente oluyor. Kızaran şam tatlısı hamurunu fırında dinlenmeye bırakın.
Daha sonra şam tatlısının şerbetini hazırlamak için 2 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın. şam tatlısının şerbetininin istenilen kıvamda olduğunu düşündüğünüz noktada ocağın altını kapayın.
şerbetli tatlı yaparken tatlı veya şerbet biri sıcak , biri soğuk olacak. soğuyan şam tatlısının üzerine ılınmış şerbeti dökerek şerbetin içine çekmesini sağlayın ve soğumaya bırakın. Şerbeti çeken şam tatlısını tercihe bağlı olarak ister ince uzun dikdörtgen şeritler halinde ya da kare kalın dilimler halinde keserek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder