elmalı pasta

Kış geldi bol bol elmalı pasta yeriz artık. Bu tarifi bir kaç gün önce yaptım en son kalan 2 dilimi dün yedim ama hala taze ve lezzetliydi hatta bekledikçe daha güzel oluyor. Misafirleriniz için bir iki gün önceden yapabileceğiniz bir tarif daha :))
Malzemeler:
Yarım paket Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (Çay Bardağı küçük olanlardan)
1 Su bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Pkt.Vanilya
1 Pkt.Kabartma Tozu
1 Yumurta
Aldığı kadar un.
Marmelatı için;3-4 elma rendelenir,1 çay bardağı toz şekerle pişirilir.Dövülmüş ceviz yada fındık ile toz tarçın ilave edilir. Ben tadına bakarak tarçını isteğime göre attım ben bol tarçınlı severim
YAPILIŞI:
-----------
Margarin ile pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar elinizle ezin ardından diğer malzemeleri ekleyin çabuk toparlanan bir hamur oluyor. Mayalanmış gibi. ben buzdolabında 10 dakika kadar beklettim isterseniz bekletmeyin sonra Hamur 4 parçaya ayrılır.Her birinden servis tabağı büyüklüğünde bir yufka açılır ve sekiz parçaya bölünür,sigara böreği sarar gibi elmalı harçtan içine konur ve rulo yapılır.180 drc fırında pişirilir yarım saat kadar fazla bekletirseniz kızarır ben beyaz seviyorum kontrol edip kızarmadan çıkardım , soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir....  8 parçaya böldüm ama pastaların kimi küçük kibar oldu kimisi de iri oldu onu siz ayarlayın artık üçgenleri küçük kesince daha kibar oluyor:))

Hiç yorum yok: