Gazete tatlısı

Bir bayram daha yaklaşıyor çok şükür. Evlerde bayram telaşı başladı. Temizlik, tatlılar, dolmalar, alışverişler.. Biz bu sene memlekete gitmiyor ve bu telaşlardan uzağız zira geçen bayram çok yorulmuştum.
anneciğimin her bayram bayram yaptığı 3 çeşit tatlısı olur. Baklava, Gazete tatlısı ve gül tatlısı bu üçünün hamuruda aynı baklava hamurundan. Bugün gazete tatlısının yapılış şeklini vericem daha sonrada gül tatlısının bu iki tatlıda çıtır çıtır ve çok hafif.
öncelikle hamurumuzu açıyoruz ve üzerine nişasta serpiyoruz

Oklavamıza sarıyoruz
 
Gazetenin üzerine koyup sardığımız hamuru yırtmadan açıyoruz
 

Buruşuk bir hamur oluyor üzerine ceviz serpiyoruz
 

Gazeteyi kaldırarak rulo sarıyoruz

Sonra güzelce dilimiyoruz

Tepsimize yerleştiriyoruz. Ne fazla sıkı ne fazla gevşek
Sonraki işlemler aynı baklava gibi üzerine eritilmiş margarin döküp fırında pişiriyoruz. soğuyunca ılık şerbet. 

3 yorum:

Yücel Eser Bandırmalı dedi ki...

Şeker hamuru ile ilgili yorumunuzda haklısınız,oldukça zor oluyor.Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama eğer hazırını bulabilirseniz onu kullanmanızı önereceğim.Ben artık hazır kullanıyorum.Özellikle de "şeker&sugar" markayı alıyorum.

eviminhuzuru dedi ki...

Erbaa'da yaşıyorum. Bulabileceğimi sanmıyorum ama yinede araştırayım teşekkür ederim. Eşimin doğum günü var ona değişik bir pasta yapmak istiyorum hazırlar işimi kolaylaştırır sanırım:)

ayşe dedi ki...

Bu tatlıyı yapmak için gazete KULLANMAYINIZ.Üzerindeki boyalar (mürekkebi )insan sağlığı için zaralıdır.Temiz bir mutfak bezi,yağlı kağıt ya da boyasız yazısız bir kağıt kullanınız.