Profiterol yaptım:)

Evlendiğimizin ilk günlerinde denemiştim profiterolü fakat istediğim sonucu alamayınca birdaha denemedim. Benimde öyle kötü bir huyum var yaptığım bir iş güzel olmazsa üzülüyorum ve birdaha deneyemiyorum denesem bile aradan böyle yıllar geçiyor:) Ama profiterolün tarifi bile ürkütücü o kadar çok püf noktası yazılmış ki yok şunu yapmalısınız yok bunu yapmalısınız yapmazsanız şu olur bu olur sakanın dokunma hızlı ol!!! tarifleri okurken bile ürküyorsun ve yok canım yapamam ben bunu diyorum yada bu kadar uğraşana kadar gider hazır yerim diyorum:)
Tarifimi veriyorum;
1,5 su bardağı suyu kaynatıyoruz
100 gr margarini kaynayan suya ekliyoruz yağımız eriyince ocağı kapatıp
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı şeker ilave edip karıştırıyoruz daha sonra mikserle iyice karıştırıyoruz ki topaklanma varsa gitsin diye. Çok yumşak ve sıcak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu soğutuyoruz.

Hamur soğuyunca
1 yumurta kırıyoruz ve hamura iyice yediriyoruz ben yine mikserle yedirdim
daha sonra 1 yumurta daha kırıyoruz ve mikserle yediyoruz
bu şekilde arka arkaya 4 yumurta kırıyoruz yumurtalarınız çok küçükçe 5 tane kırabilirsiniz.
Kıvamın nasıl olduğunu ben uzmantvde profiterol hamuru yapılışından izledim kek hamurundan biraz daha koyu kıvamlı olacak ben 4 yumurta kırmama rağmen hamurum biraz cıvık oldu tepsiye dizdiğimde top gibi durmadı neden böyle oldu anlamadım:) ama yinede tadı ve görüntüsü güzeldi sadece pinpon topu gibi olmadı neyse daha sonra hamuru 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz

ve tepsiye dizdiğimiz hamuru önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımıza koyduk 20 dakika pişirdikten sonra dereceyi 150 yaptık 25 dakika daha pişirdik birazda fırında beklettik ve hamurlarımız hazır gelelim kremasına
2,5 su bardağı sütü
2 çay bardağı toz şekeri
1 çay bardağı unu
2 tatlı kaşığı nişastayı (isterseniz vanilyada atabilirsiniz)
1 yumurta sarısını bütün bu malzemeleri karıştırıp koyu muhallebi kıvamında pişiriyoruz
ve soğumaya bırakıyoruz
Sosu için;
isterseniz hazır soslardan kullanın fakat ben kendim yaptım
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz akışkan sos kıvamında bırakıyoruz
sıra geldi en son aşamaya
benim hamurlarım pinpon toğu gibin olmadığı için biraz daha yassı olduğu için bıçakla ortadan ikiye güzelce böldüm arasına krema sürdüm üzerlerinede soğuğa yakın ılık olan çikolata sosunu döktüm
oh bee bittimi tarif bu ne yaa ilk kez bu kadar uzun tarif yazdım:) Sonuçtan bende oğlumda çok memnun kaldık 2 tepsi çıktı bu tariflerden bizim evde 1 günde biter:)
 
cep telefonu çekimi olduğu için görüntü kalitesi pek iyi değil kusura bakmayın
 
Nimetleri veren rabbime sonsuz şükürler olsun..
Rabbim herkesi güzellikler içerisinde yaşatsın ağzımızın tadını evimizin huzurunu artırsın inşallah..

4 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

gerçekten çok püf noktası vardır,ben yayınımı yazarken bile yorulmuştum :)bu nedenle çok sık yapmam ama çok severim.eline sağlık canım..

eviminhuzuru dedi ki...

teşekkür ederim canım bende en son 4 yıl önce yapmıştım:) yazarken bende yoruldum inan ama lezzeti herşeye değer..

ayamaya dedi ki...

Ellerine emeklerine sağlık, epey uğraşmışsın, ben çok sevdiğim halde hazır almayı tercih ediyorum gerçekten çok yorucu :))

eviminhuzuru dedi ki...

Teşekkür ederim canım droetkerin hazır profiterolu de varmış ama onları hiç denemedim aslında denemek lazım