Şimşek çakıyor fişleri çekin:)

Eskiden havanın yağmurlu olduğu, şimşek çaktığı ve gök gürlediği günler bizim evde nekadar elektronik eşya varsa fişi çekilirdi:) Nekadar dediğime bakmayın benim çocukluğumda sadece buzdolabı ve televizyon vardı sürekli çalışan şimdi ise herşey elektronik oldu ama kötü havalarda hiçbirinin fişini çekmiyoruz. Şimdi daha mı güvendeyiz yoksa eskiden daha mı temkinliydik bilemedim. Sizin evdede çekilir miydi fişler merak ettim paylaşmak istedim..

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Fişler çekilir, pencerelerden uzak durulurdu :)

Tontirik Tarifler dedi ki...

çekilirdi kesinlikle ve o alışkanlık ben de kısmen de olsa var..tv yi ve bilgisayarı açmam hatta çok şiddetliyse telefonu da kaparım..Korkarım şimşekten,gökgürültüsünden..:)

eviminhuzuru dedi ki...

evet birde pencereden ve nedense kapı eşiklerinden uzak durulurdu:)
çaçaronblog ben de çok korkarım özellikle gökgürültüsünden:) Telefonu kapatmak aklıma gelmemişti birdahakine bende kapatıyım.

Derya dedi ki...

Biliyomusun, daha 1 saat önce kendi kendime aynı şeyi düşündüm.. Yav dedim, TV'yi kapatıp, laptopu hiç açmayıp, direkt yatsam mı? Kalbimiz birmiş :))

Bu arada, çocukluk anılarıma döndüm sayende, babam bütün aletleri değil, sadece TV'yi kapatır, sakın açmayın çarpılırsınız diye tembihler, sonra da gider yatardı.. Biz de kös kös otururduk.. Artık şimşekten mi korkardık, yoksa babamdan mı, bilemedim :))

eviminhuzuru dedi ki...

Ah ah eskiden anne baba korkusu vardı. Şimdi biz çocuklarımızdan korkuyoruz:) aman psikolojileri bozulmasın:)