Öncelikle
hamuru için:
1 paket yumuşak margarin ve 3 su bardağı unu birbirine yediriyoruz daha sonra
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurtayı da ekleyip güzel bir hamur elde ediyoruz hamurun üstünü örtüp 10 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz
bundan sonrasında ben hamurdan ceviz büyüklüğünde parça aldım elimle şekil verdim tepsiye dizdikten sonra çatalla üzerlerine çizik attım yani benimki çatal bastı oldu kevgirle falan uğraşmadım buda değişik bir görsel oldu sonuçta fakat sitede aynen şöyle anlatılmış dilerseniz siz bu yolu uygulayın
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
işte bu kadar kolay gelsin..
3 yorum:
çekilişimi siz kazandınız, tebrikler... :)
mail kutunuzu kontrol ederseniz hemen iletişime geçelim...
Iyi bir site teşekkürler.
Yorum Gönder