Kalbura bastı tarifi

Evlendiğimizden beri kaç kez şeker pare tarzında şerbetli tatlı denediysem hepsi hüsranla sonuçlandı. Tarifleri netten buluyorum herşeyi ölçüsüne göre yapıyorum ama nedense taş gibi oluyor serbeti çekmiyordu. Artık pes etmiştim insan emeğine mi üzülsün israf olan onca malzemeyemi bilemiyor. Geçenlerde canım yine fena halde şekerpare çekti ama bu sefer kalbura bastı yapayım dedim o biraz daha zahmetsizdi tarifi PORTAKALAĞACINDAN aldım iykide ordan aldım süper oldu. Tam istediğim gibi. O yüzden hemen paylaşmak istedim sizlerde benim gibi bu sorunu yaşıyorsanız tarifi deneyin derim memnun kalacaksınız. Eğer güvendiğiniz güzel bir şekerpare tarifi varsa onuda paylaşırsanız sevinirim:) şekerpareyide tutturabilirsem şerbetli tatlı işini halletmiş olacağımdır:) Resim ekleyemiyorum telefon çekimi olduğundan resimler net değil tarifi aldığım siteden resimli haline bakabilirsiniz dilerseniz. Afiyetle..

Öncelikle
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su kaynatarak şerbetini hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz daha sonra hamuru yapmaya başlıyoruz

  • hamuru için:
      1 paket yumuşak margarin ve 3 su bardağı unu birbirine yediriyoruz daha sonra
      1  yemek kaşığı yoğurt
      2 yemek kaşığı sıvıyağ
      1 yumurtayı da ekleyip güzel bir hamur elde ediyoruz hamurun üstünü örtüp 10 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz
    bundan sonrasında ben hamurdan ceviz büyüklüğünde parça aldım elimle şekil verdim tepsiye dizdikten sonra çatalla üzerlerine çizik attım yani benimki çatal bastı oldu kevgirle falan uğraşmadım buda değişik bir görsel oldu sonuçta fakat sitede aynen şöyle anlatılmış dilerseniz siz bu yolu uygulayın
    hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
    kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.

    işte bu kadar kolay gelsin..